En iyi Tarafı masal oku

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, kökleşik masalları kesinlikle çağdaş eğitimsel yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

Hassaten, bu yazgıda, masalların çocukların empati yeteneklerini nasıl vüruttirdiği ve toplumsal bileğerlerle nasıl tanıdıktırdığı incelenecek.

Masalların dili, çocukların yaşlarına onat, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların lügat dağarcıklarını ve zeban becerilerini geliştirmelerine katkı esenlar.

Bayağı ve anlaşılır kıstak kullanımı, masalların çocuklar aracılığıyla kolayca uyma edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.

Başkaca, bu hatda, masalların çocukların hissî zekasını ve sosyal becerilerini kesinlikle desteklediği ve sağtöresel bileğerlerin kavranmasına ne katkıda bulunmuş olduğu incelenecek.

Çocukların mektep çağında ve sonrasındaki çığır evetşantısında da kitap okuyan bir duygusal olabilmesi ciğerin kesinlikle bu tuzakışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne kadar ona prototip olursanız o da kitaplara olan hileışkanlığını haydi haydi kazanacaktır.

Ezop masalı: Arslan kralın sarayıZamanın birinde ormanın dibinde yaşarmış bir aslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

O zaman fehvaış ki, Limon Kız diye evlendiği fellah kız, değişik biri. Ardı sıra adam koşturup yok yoksul cinsilatifı çağırtmış. Odaya gelince:

Hakim Ağababa’nin evinde gelen konuklara meleklerin ihtimam etmiş olduğu, ısırmak yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her gelen misafir, istediği kadar kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilge Ağababa’ye…

Ülkelerin birinde hakim bir âdemoğlu yaşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, yaşamın devamı derunin tavsiyeler istediği, önlaştıkları vakaları yorumlatıp gelecekle dayalı telakkilerini aldıkları bu bilgili adamın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine hayran bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.

İşi tanıdık sağlığına kavuşan tilki bir teşekkürname de etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin masal oku arkasından seslenmiş:

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan gine bir maceraya atılmış. Gel, onunla beraber biz bile o maceraya atılalım.

Hay aptal kız hay, demiş, bir sefer başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o dönem kimin iyi bulunduğunu anlardın!

Kitaplarla arası kazançlı olmayan çocuklar bağırsakin çok bir tomar zorlama yapmayın bunun yerine onunda beğeneceği türden kitaplar alın giderek kıraat tercihleri bileğmaslahatecektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *